Motocicletele americane electrice Zero Motorcycles vin în România

Ai stiut?
21. Sep 2021
231 de vizualizari la acest articol
Motocicletele americane electrice Zero Motorcycles vin în România

Dan Popescu și Florin Daniel, cofondatorii Automotozen, au adus anul acesta în România brandul american de motocicletele electrice premium Zero Motorcycles, ca unic importator, după discuții care au durat mai bine de 1 an.

Brandul Zero Motorcycles a fost lansat oficial în România în luna august având deja trei vânzări de motociclete electrice. În showroom-ul din București sunt expuse 6 modele de motociclete electrice.

Titlul de unic importator Zero în România a fost agreat la începutul lunii iulie, insă procesul a durat mai bine de 1 an de la primele discuții cu cei SUA. După lansarea oficială de pe 5 august, stocul s-a mărit și înregistrăm deja primele trei vânzări. Pentru anul următor avem deja un număr semnificativ de precomenzi, iar lista se mărește de la zi la zi.

Dan Popescu, director general Automotozen

Importatorul Zero Motorcycles are pe stoc în România câte un exemplar din cele nouă categorii de motociclete electrice.

Comenzile din România pentru motocicletele electrice pot fi livrate în doar zece zile.

"Zero Motorcycles produce în California unitățile care sunt mai apoi distribuite global. Volumele sunt de ordinul zecilor de mii, motiv pentru care, în Europa avem o disponibilitate susținută. Orice model poate ajunge la clientul final în terment de 10 zile de la momentul comenzii", mai spune Dan Popescu.

Cel mai popular model de motocicletă electrică este ZERO SR/F în varianta Mint Green. Aceasta este și cea mai performantă motocicletă electrică din portofoliu.

Potrivit lui Dan Popescu, românii întreabă mai întăi ce putere și ce autonomie au motocicletele electrice americane.

"Cererile clienților sunt mixte, dar primele cerințe sunt puterea și autonomia. Un echilibrul mai bun între un cuplu de 190NM și 260 km autonomie ca SR/F-ul, pentru moment nu există pe piață la nivel global. Prețul este un cost asumat pentru majoritatea clienților care înțeleg vehiculele electrice, lipsa costurilor de întreținere și exploatare", a mai adăugat antreprenorul.

Care sunt cele mai căutate trei modele Zero

  • Zero Motorcycles SR/F: 23.646 euro. Acest model este unica motocicletă electrică omologată european care atinge o viteză maximă de 200 km/h și are o autonomie de până la 260 km ( 320 cu extra battery pack). Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în aproape 3 secunde.
  • Zero Motorcycles SR/S: 24.780 euro. Modelul are aceleași caracteristici cu SR/F, într-o formă mai aerodinamică. Carenajul sportiv aduce un plus de autonomie și disponibilitate de accesorizare ( Top case-uri, Side tank-uri etc).
  • Zero Motorcycles S: 17.500 Euro. Motocicleta electrică este dedicată posesorilor de categoria A1. Modelul are o viteză maximă de 140 km/h și o autonomie de 280 km.

Modele SR/S și SR/F folosesc exclusiv sisteme de Fast Charge Type 2. Timpul de încărcare este de o oră.

sursa: www.wall-street.ro by Cristian Gubandru

 

Comentarii

Nu au fost adaugate comentarii la acesta postare

Adauga un comentariu nou

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii